2008. április 30., szerda

Proletárünnep...


... vagy amit akartok. Mit jelent a május 1? Legtöbben kirándulásra, miccsevésre, sörözésre gondolnak. Na meg általában május elsején szoktak nyitni a strandok. Egyáltalán nincs munkás-szolidaritás fílingje a "dolgozó nép" körében. Kérdezzék csak meg az embereket, honnan ered, mit jelent ez az ünnep.
Chicago-i majális. Rég elfeledett harcok. Nem tiszta még most sem, hogy ki, mit, miért tett.
Közben hülyeségeket beszélnek proletariátusról, munkáról, összefogásról, tisztességes bérekről. Főleg a munkásbarátok. Akik munkást ritkán láttak. És nem is akarnak látni.
Mindenesetre ünnepeljünk. Hogy mondták a cinikusok? Minden ünnep jó alkalom az ivásra.

2008. április 29., kedd

KISZ-keret

Az "új" magyar kormány illusztris tagjai majdnem mind a Kártékony Idióták Szövetségének vezetői közé tartoztak. Akárcsak a többi volt komcsi (most is komcsi) államban. Itt is, ott is volt pionírtanácsi, KISZ, bolsi-párti nacsalnyikok most a törzsfőnökök. Mindig a húsosfazék közelében. Mindig a népért. Melyik népért? Van még nép? Inkább demokratikus rabszolgák.

2008. április 27., vasárnap

Marx


Nemsokára, május 5-én 190 éve lesz, hogy megszületett Karl Marx. Ő a gyűlölködő, bosszúéhes zsidó tipikus példánya. Főműve, A tőke és egyéb írásai veszélyesebbek, mint az annyira tiltott Mein Kampf. Amíg a Harcom egy naiv lázadás kórtörténetét tartalmazza, addig A tőke, a Kommunista kiáltvány és egyebek olyanok, mint a lassan felszívódó de átkozottul erős méreg. Halálos méreg, ami már tömegek vesztét okozta.
Zugfilozófusi munkássága mellett profi uszító volt (például 1848-ban Párizsban uszította a csürhét gyilkosságokra, ami miatt el is ítélték). Ahol megfordult, mintha a gyűlölködés felizzott volna a környezetében. Ha misztikusan fognánk fel a dolgokat, azt mondhatnánk, ő volt a megtestesült Sátán.

2008. április 25., péntek

Svindli

A történelem svindli, mondta egykor Henry Ford amerikai autógyáros. De nem biztos, hogy ő mondta. Nem biztos, hogy egyáltalán mondta valaki. Hogy névhez lenne köthető a mondás. Merthogy a történelem svindli.
Olvasom, hogy újabb tények derülnek ki (és derültséget keltenek) Lenin atyuskáról. Aki nem az apja fia volt. Hanem más apáé. Más apjáé. Ha egyáltalán apa volt, aki csinálta. És a nagy ember nem végzett bizony egyetemet sem. És csak olyan kullogó volt az iskolában is. A hős tehát szemlátomást törpül az idő múlásával arányosan. Okosan ki van ez számítva.
Ez a Lenin nevű elfajzott messiás nagy szélhámos volt. De jól teltek napjai. A cári Oroszország nem kötött hurkot a nyakába. Kiengedte Svájcba. Ott küzdött a munkásosztály érdekében és a szifilisszel. Különben jól elvolt. Kávéházban diskurálgatott (a mindennapi nehéz robot ugyebár) és rajta tartotta a szemét az egyre fokozódó nemzetközi helyzeten. Mert helyzet mindig volt és van. Csak éppen ki kell használni.
A sokat gyalázott nácik kismiskák voltak a nagy népi hőshöz és barátaihoz képest. Amatőrök. Mire el kezdtek volna igazából tevékenykedni, lefújták a meccset. Nem úgy történt az elvtársakkal. Őket mindenütt buzdították a világ nagy lelátóiról. Hajrá proletárok. Miközben az igazi proletárokat a Gulágon verték agyon vagy Ukrajna falvaiban falták fel egymást.

2008. április 24., csütörtök

Leszámolás

Miért nem volt nürnbergi per a kommunisták ellen is? Miért hagyták, hogy a véreskezű, véresszájú bitangok luxuskörülmények között, végelgyengülésben dobják fel a talpukat? Miért üldözhetnek gengszterek ártatlan aggastyánokat (Zentai Károly, Képíró Sándor stb.)? Miért szónokolhat manapság is a vörös söpredék?

2008. április 23., szerda

A visszatérő város



1940-ben Észak-Erdély visszatért Magyarországhoz. Nagy volt az öröm, a nagyobb településeken izgatottan várták Horthy Kormányzó bevonulását. Csíkszeredában is.

Kommunisták

„A kommunistáknál kártékonyabb és veszélyesebb embertípust még nem produkált a történelem. Cinizmusuk, szemtelenségük, hataloméhségük, gátlástalanságuk, rombolási hajlamuk, kultúra- és szellemellenességük elképzelhetetlen minden más, normális, azaz nem kommunista ember számára. A kommunista nem ismeri a szégyent, az emberi méltóságot, és fogalma sincs arról, amit a keresztény etika így hív: lelkiismeret. A kommunista eltorzult lélek (…) egészséges szellemű európai ember nem lehet kommunista. Nincs olyan vastag bőrt igénylő hazugság, amit egy kommunista szemrebbenés nélkül ki nem mondana, ha azt a mozgalom érdeke, vagy az elvtársak személyes boldogulása úgy kívánja”.(Szolzsenyicin)

Ismerős Szolzsenyicin jellemzése. Csak el kell gondolkozni a XX. századon és a XXI. első évein is, sajnos.
Új gúnyába öltöztek az elvtársak, az eszmék a régiek (baloldali értékek). Kutya és szalonna. Farkas és báránybőr.


2008. április 22., kedd

Régi Csík vármegye




Egyre több régi rajzzal vagy képpel lehet találkozni imitt-amott. Különösen ha az ember utánanéz. Szeretem a hangulatukat.
A legfelső kép borvizet szállító székely szekér. Valamikor így hordták szét a híres csíki ásványvizeket. A második rajz a Szent Anna-tó. Még jó sűrű erdő volt mellette.
A harmadik rajz Csíkszereda háttérben a Somlyó-hegyével. Aligváros, de illeszkedik a tájba.

2008. április 21., hétfő

Churchill

A történelem kegyes lesz hozzám, mert szándékomban áll átírni - mondá Churchill. Az öreg a bőrszivarával és eredendő cinizmusával néha az igazság közelében járt. Végülis "a" történelem nem létezik. Történelmek, történetek vannak. Ellebegő szövegek. Ha már relativizálunk mindent. De akkor mindent, kivétel nélkül.

Derszu Uzala

Derszu Uzala
Április 20-án este a Duna levetítette a Derszu Uzala című Kurosawa-filmet. Maga a film Vlagyimir Arszenyev kapitány naplóján alapszik. Kurosawaé a képi plusz. És kitűnő volt a színészek játéka, ragyogó. Olyan film ez, hogy nem érdemes elszalasztani.

Neokonok és bigottok

A Heti Válasz Fukuyama-könyvismertetőt közöl. Vége (talán) Amerika neokon politikájának. Hál'istennek - mondanánk jóhiszeműleg. De erről nem vagyok 100%-ban meggyőződve. A neokonokat ugyanis a legvadabb, legbigottabb keresztény csoportok támogatják. Izraeli propaganda által megfertőzött keresztények, akik lassan a kereszténységüket vetkezik le, és valamifajta obskúrus és kívülről diktált judaizmusba süllyednek.

2008. április 18., péntek

Másik írástudó böffen

A balfenéken folyamatosan születnek a sunyi kioktatások. Diurnus, az őskommunista is nyilasokról, nácikról papol. Pedig a legnagyobb veszély az egész világon azoktól a képmutató, beképzelt és zavarodott fejű értelmiségiektől ered, akik baloldaliaknak vallják magukat, a nép, a munkások, a szegények és minden megnyomorított barátjának. Ez a banda a leghazugabb, legaljasabb és minden kegyetlenségre képes - ezt már bizonyították alaposan.

Morfi

Nagymagyaríró is újfent megnyilatkozott a Bayer-ügyben. Mivelhogy, hanemhogy. Ha Németországban történt volna, akkor bezzeg, bazzeg. Meg aztán Merkel asszony nem is mutatkozott volna egy ilyen bayerzsolttal. Mert ők végtelenül és éktelenül demokratikusak. Bizony. Ez tuti.
Csudálatos ez a nyugati demokrácia. Érdekes módon Ceauşescuval, a köztudottan véreskezű, levitézlett suszterinassal vidáman paroláztak. Kitüntették - és nemcsak a figyelmükkel. Feleségét, Elena asszonyt tudományos elismerésekkel halmozták el. Az angol királynő velük kocsikázott ki. Az nem számított, hogy a később szitává lőtt diktátor sovinisztább, nacionalistább a legdühödtebb újnácinál is.
És Ceauşescu csak egyszem példa a sok közül. Azám.

2008. április 16., szerda

Térkép

A tolvaj tótok tolvaj miniszterelnöke kartográfus lett. Európa térképét rajzolgatja át, mint egy unatkozó hülyegyerek. Persze, az új térképről hiányzik Magyarország. Az oláhok között is sok slota létezik - ők is harapnának még egyet Magyarhonból, a Tiszáig vagy még tovább.

2008. április 15., kedd

Már megint

A Lévai-liba antiszemitizmusról gágog Brüsszelben. Kifulladóban van nagyon a holokauszt nagyipar, hogy egy kőbányai gyermekfirkától is megijednek a nagy esélyegyenlőségi lázban. Különben is miért kell mindent a holokauszthoz meg hasonló mesékhez viszonyítani? Miért kellene érdekeljenek az effajta hülyeségek?

2008. április 14., hétfő

Vigyázat!!!!!

Valaki Gardagami néven hozzászól a blogokhoz, és vírusokat küldözget! Nem ártana szétverni a húgyagyát annak a dögnek!

Übü papa


Gyurcsány Übü király megtestesülése. Végre tanúi vagyunk, hogy egy irodalmi szereplő hús-vér formában jelentkezik. Szahar! - mondta Übü papa. "Kurvaország", és egyéb trágár finomságok - rikoltozza Gyurcsány-Übü.
Megdöbbentő, mi? Nem tudunk szabadulni az übüktől.

2008. április 12., szombat

Ahogy kell, ahogy illik...

A hülyeséggel határos, amit TGM a mai Népszabadságban ír. És hasonló azokhoz a dicsőítő szófosásokhoz, amiket a komcsi rendszerben újságoldalakon keresztül nyomattak a "Hatalmas taps" vagy "Hatalmas vastaps", "Hosszan tartó éljenzés és vastaps" hangulatszínező marhaságokkal fűszerezve. Az akkori hányingert nagyszerűen felidézi. Mert többre nem telik. Csak így tovább..... Előre a marxi, lenini úton. Föl, föl lumpenmilliárdosok és -proletárok!

2008. április 11., péntek

A költészet napja

József Attila 103 éves lenne. Lehetne. Egyik nap volt egy riport egy 103 esztendős csíki öregasszonyról.
A könyvesüzlet kirakatában új, Attiláról szóló könyvek. Közöttük Szántó Judit és Vágó Márta emlékei vaskos kötetben.
Emlékek, sajnálkozások, dicséretek - utólag. Amíg élt, számba se vették.
Legalább a versünnep. Ilyenkor néhány embernek ráirányul a figyelme a versre. József Attilára.

Ikrek

A ferde nézésű milliárdos Kóka János és a román bunkómágnás, Gigi Becali, kísértetiesen hasonlítanak egymáshoz. Ugyanaz a ravasz, nagyképű, faragatlan harácsoló senkiházi mindkettő. Mintha ikrek volnának.

2008. április 5., szombat

Tavasz hát, újra

Most már biztos, hogy itt a tavasz. Esik jócskán, és zöldül a fű. Szívderítő. Mintha száraz nyarat jósolt volna valaki. Lehet. De nem hiszek a jóslatokban.
Kívánom már az úszást. Kívánom már a tartós napfényt.
Ma a sok eső után majd' estére kisütött a nap. Tisztul az égbolt, holnap lehet biciklizni valahova.

Kecskési Tollas Tibor

Minden tisztelet és elismerés megilleti a Duna Tv-t, hogy Tollas Tibor emlékműsort vetítettek április 4-én annak ellenére, hogy nem is olyan régen a hörgő horda gyalázta a költő, szabadságharcos és újságíró emlékét. ("Tiltakozom" - pöszögték, mint a szépemlékű népi demokráciában bunkó elvtársi felkérésre tették). Valószínű, hogy nemsokára a Duna ellen is megindul a gyalázkodás, heccelődés.

2008. április 3., csütörtök

Vándor székely


Kőrösi Csoma Sándor számomra a legnagyobb székely. Úgy is, mint páratlanul tisztességes ember, és úgy is, mint igazi tudós. Március 27-én múlt 224 éve, hogy született Csomakőrösön. És április 11-én lesz 166 éve, hogy Dardzsilingben, a Villám Otthonában elhunyt. Mindössze 58 évet élt.
Széchenyi Istvántól származik az alábbi felirat:
Egy szegény árva magyar, pénz és taps nélkül, de elszánt kitartó hazafiságtól lelkesítve – Kőrösi Csoma Sándor – bölcsőjét kereste a magyarnak, és végre összeroskadt fáradalmai alatt. Távol a hazától alussza itt örök álmát, de él minden jobb magyarnak lelkében.
Minden jobb magyarnak...
Csoma Sándor kiérdemelte, hogy buddhista szentként tisztelik még most is. Életvitelével, tisztességével, humánumával (amivel nem dicsekedett, mint manapság egyes körökben szokás), kitartásával, a többiek iránti mélységes tiszteletével érdemelte ki. Szerény székely volt, párja azóta sem akadt.


2008. április 2., szerda

Butulj, magyar

Magyarországnak nincs is nagyobb problémája, mint azon rágódni, hogy Bayer Zsolt megsértett egy rakás parazitát. Már sokan és sokszor leírták, hogy a kedves manipulátorok mindig olyankor jönnek az antiszemita szarsággal, amikor valami disznóságot követtek el, vagy készülnek elkövetni. Különben is az antiszemita nevezgetés az igazi sárga csillag! Ezt kellene átgondolni mindenkinek, aki nem szeretné, hogy naponta hülyeségekkel mossák át az agyát. Csak az a probléma, hogy a győzikés-mónikás rajongóknak megfelel az antiszemitizmussal való riogatás is. Mert ez utóbbi is egyfajta győzikeshow.

Gyuri bá

Soros György, mint filantróp és a nyílt társadalom támogatója - ezt próbálja elhitetni a baller oldal. Jobboldalon pedig a háttérhatalom fő...