2008. június 14., szombat

Milo

Gyurcsány Ferenc Magyarország Milo Minderbindere.

Albert Camus: A magyarok vére

A szemét baloldali francia értelmiségiek nyíltan örültek, amikor a bolsevikek leverték az '56-os forradalmat. Kevesen álltak ki a magyarok mellett. Albert Camus igaz ember volt. Talán a magyar forradalom idején látta meg, hogy mi is valójában a kommunizmus. Magáért beszél az írása:

Albert Camus: A magyarok vére

(Forrás: 1956 Gloria Victis, 1956-86, Nemzetőr kiadása, Bécs, 1986. )

Nem tartozom azok közé, akik azt kívánják, hogy a magyar nép újra fegyvert fogjon, bevesse magát egy eltiprásra ítélt felkelésre, a nyugati világ szemeláttára, amely nem takarékoskodnék sem tapssal sem keresztényi könnyel, hanem hazamenne, felvenné házi papucsát, mint a futball szurkolók vasárnapi kupa mérkőzés után.

rev.hu, Széki Dezső

Túl sok a halott már a stadionban, és az ember csak saját vérével gavalléroskodhat. A magyar vér oly nagy értéke Európának és a szabadságnak, hogy óvnunk kell minden cseppjét.

Azok közé sem tartozom, akik úgy hiszik, alkalmazkodni kell, ha átmenetileg is, bele kell törődni a rémuralomba. Ez a rémuralom szocialistának nevezi magát, nem több jogon, mint ahogy az inkvizíció hóhérai keresztényeknek mondták maguknak.

A szabadság mai évfordulóján szívemből kívánom, hogy a magyar nép néma ellenállása megmaradjon, erősödjön és a mindenünnen támadó kiáltásaink visszhangjával, elérje a nemzetközi közvélemény egyhangú bojkottját az elnyomókkal szemben.

És ha ez a közvélemény nagyon is erőtlen és önző ahhoz, hogy igazságot szolgáltasson egy vértanú népnek, ha a mi hangunk túlságosan gyenge, kívánom, hogy a magyar ellenállás megmaradjon addig a pillanatig, amíg keleten az ellenforradalmi állam mindenütt összeomlik ellentmondásainak és hazugságainak súlya alatt.

A legázolt bilincsbe vert Magyarország többet tett a szabadságért és igazságért, mint bármelyik nép a világon az elmúlt húsz esztendőben. Ahhoz, hogy ezt a történelmi leckét megértse a fülét betömő, szemét eltakaró nyugati társadalom, sok magyar vérnek kellett elhullnia - s ez a vérfolyam most már alvad az emlékezetben.

A magára maradt Európában, csak úgy maradhatunk hívek Magyarországhoz, ha soha és sehol el nem áruljuk, amiért a magyar harcosok életüket adták, és soha, sehol, - még közvetve sem - igazoljuk a gyilkosokat.

Nehéz minékünk méltónak lenni ennyi áldozatra. De meg kell kísérelnünk, feledve vitáinkat, revideálva tévedéseinket, megsokszorozva erőfeszítéseinket, szolidaritásunkat egy végre egyesülő Európában. Hisszük, hogy valami bontakozik a világban, párhuzamosan az ellentmondás és halál erőivel, amelyek elhomályosítják a történelmet, -- bontakozik az élet és meggyőzés ereje, az emberi felemelkedés hatalmas mozgalma, melyet kultúrának nevezzünk, és amely a szabad alkotás és szabad munka terméke.

A magyar munkások és értelmiségiek, akik mellett annyi tehetetlen bánattal állunk ma, tudják mindezt, s ők azok, akik mindennek mélyebb értelmét velünk megértették. Ezért, ha szerencsétlenségükben osztoztunk, -miénk a reményük is. Nyomorúságuk, láncaik és száműzöttségük ellenére királyi örökséget hagytak ránk, melyet ki kell érdemelnünk: a szabadságot, amelyet ők nem nyertek el de egyetlen nap alatt visszaadtak nekünk!

(1957)


2008. június 7., szombat

21 millió dollár

Ennyit vágnak zsebre a szegény szenvedő zsidók Magyarországtól. Aminek legnagyobb része nem is a "volt szenvedőknek" enyhíti "nélkülözését", hanem a világ zsidóelitjének a zsebébe vándorol vagy Izrael reklámozására költik. Ilyen pénzekből funkcionál a Rágalmazás-ellenes Liga (ADL) is.
Őrületes haszont hajt a holokausztipar. Vajon mikor jelentenek csődöt?

Sánta Ferenc

Elhunyt a brassói születésű író. Az ötvenes években gyárakban dolgozott, ismerte a munkássorsot. Nem is volt kommunista. Kommunista egy valóban nélkülöző ember nem tudott lenni. Csak a szélhámosok, csak a semmiháziak.
Kedvelem az írásait. Hitelesek, összefogottak. Az ötödik pecsétből kitűnő filmet készítettek. Az egyik elbeszélését (Téli virágzás) éveken keresztül tanítottam az iskolában. Aztán kivették a tankönyvből. Pedig távolról sem az osztályharcról szól. Csak szegény emberekről. Azonban a nagy irodalomértők nem képesek különbséget tenni. Ők csak a vakarékműveket magyarázzák agyba-főbe. Mert kell is magyarázni.

Szabó Dezső

Június 1o-én lesz születésének 129-ik évfordulója. Nyugodtan nevezem Kolozsvár nagy szülöttjének, mert az volt. Habár sokan voltak és vannak, akik ezt letagadnák. Pedig Szabó Dezső óriás volt. Szertelensége, ellentmondásossága a Nietzschéjére hasonlít. Nem azt akarom mondani, hogy Nietzsche-vel azonos kaliberű volt. Nem, Szabó Dezső más terepen mozgott. Ő is szidalmazta, átkozta az állapotokat, csak nem maradt meg az elvontságok szintjén.
Ízig-vérig magyar volt. Azonban nem magasztalta fel a magyarságot. Csak magyar akart lenni. Ahogy az angol angol, a német német, a zsidó pedig zsidó akar lenni.
Ostorozta a mindenkori magyar állapotot. Kimutatta nemzetének restségét, de nem erre helyezte a fő hangsúlyt. A zsidó mohóságban látta az egyik fő veszélyt a magyarságra nézve. A másik ellenség a német volt az ő szemében, a német törekvések.
Érdemes Szabó Dezső írásait elolvasni/újraolvasni. Különös jelentőséggel bírnak manapság is, és irtózatosan aktuálisak.

2008. június 6., péntek

Szadesz

A Klubrádióba betelefonál aranyos bolgárúrnak egy eszement. Azt mondja, olyan szdsz-re szavazna, amelyiknek bauertamás (körmösbauer fia) képviselné a gazdaságpolitikáját. Csak rajta öregem - inkább Szamuely Tibort is valahogy fel kellene támasztani, hogy teljesebb legyen a panoptikum.
Miért kell, hogy a zsidóságból mindig a legszemetebbek legyenek a hangadók? (Miattuk szenved a többi).

2008. június 5., csütörtök

Fajvédelem

Folyik a cigányok által elkövetett brutális gyilkosság miatt indított per. A meggyilkolt tanár lánya is elmondta, hogy nekifutásból rúgták az apja fejét. A szó szoros értelmében feltrancsírozták.
Ennek ellenére lépten-nyomon a védelmükre kel a szennysajtó - Népszabóság, Népszara stb. Vagy kisebbíteni próbálja, magyarázni próbálja az aljas bűntényt. Más lenne a helyzet, ha cigányt gyilkoltak volna hasonló módon. Akkor az összes szaralak rasszizmusról üvöltene.

Trianon

Tegnap múlt 88 éve, hogy aláíratták a gyűlöletszerződést (ha gyűlöletbeszéd van, miért ne lenne ez is, mert hát érdekből és gyűlöletből született meg). A hitvány baloldal és liberális testvéreik a fekáliából most is a magyarság bűnösségét akarja súlykolni - vagyis hogy kegyetlenül bántunk a nemzetiségeinkkel. Pedig Magyarországon a legteljesebb jogokkal rendelkezett minden nemzetiség, mióta csak megalapították a Magyar Királyságot. Ezzel szemben a sokat bámult Nyugaton tűzzel-vassal írtották ki a nemzetiségeket vagy pedig nyelvileg és kulturálisan semmisítették meg őket. A művelt Nyugat. Feltehető a kérdés: ha idejében megszabadultunk volna a nemzetiségektől, minket is "a művelt Nyugatnak" neveznének?
Az a propaganda, ami a Nyugatról szól egy az egyben hamis. Ezek az államok voltak a legkegyetlenebb, legbarbárabb hódítók. Az egész világot kirabolták és rabolják mág most is. Egész népeket irtottak ki a történelem folyamán. A nagy zsidó-keresztény kulturális örökség letéteményesei. A humanisták.
Trianonnal és a hasonló hitvány szerződésekkel végképp elvesztették arra való jogukat, hogy művelteknek, humánusoknak stb. lehessen nevezni őket.

Tombol a nyár

Melegek kezdtek lenni, néha nagyon izzasztó tud lenni a levegő. Különösen, ha az ember biciklivel meredek helyeken tekeri ki. A hűtés nem mindig megfelelően működik, mert sokszor csak áll a levegő, szellő nem moccan, alig van egy kis léghuzat.
A meleggel meglett a választások eredménye is. Mint várható volt, az MPP gyengén szerepelt. Az RMDSZ-nek ég a pipája, már ha egy szervezet pipázik. Mindegy. Nem érdekel. Annyira disznó a politika, hogy már csak az undor fog el, ha valamelyik nacsalnyik ömlengéseit vagy baromkodásait hallom.

Gyuri bá

Soros György, mint filantróp és a nyílt társadalom támogatója - ezt próbálja elhitetni a baller oldal. Jobboldalon pedig a háttérhatalom fő...