2009. november 3., kedd

Magyarországnak királyság kell

Érdekes cikkre bukkantam a mai nol.hu-n: Köztársaság - a bukott államforma címmel. Szerzője arra mutat rá - és teljesen igazat lehet neki adni -, hogy Magyarországon a köztársaság (népköztársaság vagy "sima" köztársaság) nem volt az eltelt királytalan időszakaszban működőképes. Ahogy máshol is állandó működési zavarokban szenvednek az ilyen fából vaskarika rendszerek.
A köztársasági elnöknek majdnem semmi hatalma nincs, és ebből kifolyólag nem is tisztelik. Hogy tisztelné az elnököt a tömeg, amikor szocialista politikus gyalázatosnak nevezi? És nap mint nap durva, elvtelen támadásoknak van kitéve, különösen a volt elvtársak részéről? Az autoritás hiánya még egy iskolában is végzetes, nem hogy egy egész társadalomban.
Azt hiszem, Magyarország bizonyos fokig predesztinálva van arra, hogy királyság legyen. Erős királlyal, akit a nemzet többsége elfogad és tisztel - még az se baj, ha rajong érte. Pánczél Hegedűs János azt írja, már jó hetven éve nincs Magyarországnak felelősségteljes politikai elitje. Ennek oka van: a hagyományos, tisztességes politikai elitet lefejezték. Amióta a királyság megszűnt, csak politikai ripacsok, lézengő ritterek hatalmaskodnak ebben a jobb sorsra érdemes országban.
Valódi elitre van szükség, valódi hatalomra, a szó pozitívabb értelmében. Olyan uralkodóra, aki megtestesíti és képviseli a nemzetet. Ripacsok és pojácák hogyan tudnák megtenni ugyanezt?

Nincsenek megjegyzések:

Gyuri bá

Soros György, mint filantróp és a nyílt társadalom támogatója - ezt próbálja elhitetni a baller oldal. Jobboldalon pedig a háttérhatalom fő...