2008. március 10., hétfő

No country for old men

Vajon irányítja valami/valaki az életünket, vagy csak hánykolódunk a hullámokon? Erre (nem) ad választ a Nem véneknek való vidék. A film kitűnő. Kegyetlen és mély.
Legelőször is találkozunk egy pszichopata gyilkossal. Talán maga a sátán. Amikor megfojtja a seriffsegédet a bilincsekkel, szinte elélvez. Úgy gyilkol, mintha virágot szedne. És mintha valami rábízott feladatot teljesítene. Belzebúb megbizatását.
Van egy kisember a fimben. Majdnem nincstelen, kis amerikai senki. Élete nagy lehetősége adódik, amikor rátalál a pénzre. De a lelkiismerete bajba keveri. Éjszaka felkel a felesége mellől, és visszamegy, hogy a haldokló drogdílernek vizet vigyen. Ezzel írja alá saját halálos ítéletét. Ő nem igazi játékos abban a durva világban. Hamar ki is csinálják.
A seriff úgy érzi, hogy nem kell beavatkoznia a játékba. Sőt, a végén ki is száll az egész őrületből. Elmegy nyugdíjba. Annak ellenére, hogy vérbeli nyomozó, akit a családi hagyomány folyamatossága is köt valamilyen módon. De egy ilyen kegyetlen világban ő sem bírja. Nem öregeknek való ez a vidék.

Nincsenek megjegyzések:

Gyuri bá

Soros György, mint filantróp és a nyílt társadalom támogatója - ezt próbálja elhitetni a baller oldal. Jobboldalon pedig a háttérhatalom fő...