2009. június 7., vasárnap

Amerikai holokausztok 3.

Közel ötezer indián, a perui Bagua város közelében, a fővárostól, Limától ezer kilométernyire északra eltorlaszolt egy utat, tiltakozva az ellen, hogy olaj-, illetve gázkitermelés folyjon az Amazonas vidékén.
Az indiánok főleg azokat a törvényeket kifogásolják, amelyek szabályozzák az erdők és a vízkészlet hasznosítását. Az őslakosok károsnak tartják jogaikra nézve a törvényeket, mert lehetővé teszik vizeik és élőhelyeik magánkézbe adását. Az Egyesült Államok és Peru tavaly év végén írta alá a szabad kereskedelmi egyezményt, amelynek életbe léptetése azóta is zajlik.

Az indiánok mindig az indoeurópai hódítók útjában álltak. Megpróbálták őket kiirtani - nagyjából sikerült -, civilizálni - ami a népirtás egyik válfaja volt az indiánokra nézve, erről később -, de még mindig nem fogytak el, és még mindig felemelik a szavukat, ha más nincs, aki értük felemelje. A világhülyítés folyik, mindenkit arra próbálnak kényszeríteni, hogy siránkozzék fiktív lágermesék miatt, de hogy egy kontinensnyi fajt legyilkoltak, nem számít.

Nincsenek megjegyzések:

Gyuri bá

Soros György, mint filantróp és a nyílt társadalom támogatója - ezt próbálja elhitetni a baller oldal. Jobboldalon pedig a háttérhatalom fő...