2008. április 25., péntek

Svindli

A történelem svindli, mondta egykor Henry Ford amerikai autógyáros. De nem biztos, hogy ő mondta. Nem biztos, hogy egyáltalán mondta valaki. Hogy névhez lenne köthető a mondás. Merthogy a történelem svindli.
Olvasom, hogy újabb tények derülnek ki (és derültséget keltenek) Lenin atyuskáról. Aki nem az apja fia volt. Hanem más apáé. Más apjáé. Ha egyáltalán apa volt, aki csinálta. És a nagy ember nem végzett bizony egyetemet sem. És csak olyan kullogó volt az iskolában is. A hős tehát szemlátomást törpül az idő múlásával arányosan. Okosan ki van ez számítva.
Ez a Lenin nevű elfajzott messiás nagy szélhámos volt. De jól teltek napjai. A cári Oroszország nem kötött hurkot a nyakába. Kiengedte Svájcba. Ott küzdött a munkásosztály érdekében és a szifilisszel. Különben jól elvolt. Kávéházban diskurálgatott (a mindennapi nehéz robot ugyebár) és rajta tartotta a szemét az egyre fokozódó nemzetközi helyzeten. Mert helyzet mindig volt és van. Csak éppen ki kell használni.
A sokat gyalázott nácik kismiskák voltak a nagy népi hőshöz és barátaihoz képest. Amatőrök. Mire el kezdtek volna igazából tevékenykedni, lefújták a meccset. Nem úgy történt az elvtársakkal. Őket mindenütt buzdították a világ nagy lelátóiról. Hajrá proletárok. Miközben az igazi proletárokat a Gulágon verték agyon vagy Ukrajna falvaiban falták fel egymást.

Nincsenek megjegyzések:

Gyuri bá

Soros György, mint filantróp és a nyílt társadalom támogatója - ezt próbálja elhitetni a baller oldal. Jobboldalon pedig a háttérhatalom fő...