2009. július 5., vasárnap

Babarczy Eszter magához tér

És hirtelen rátalál a tyúxarban a fehérségre. Hogyaszongya: "A magyar baloldal és a magyar liberálisok vesztét az értelmiségi gőg okozta". Így van, gyönyörű fehérnép. Eddig pedig nem gondoltalak kotának, de most már kétségeim kezdtek felmerülni a tenger azúrkék felszíne alól valami tudatalatti mélységből. Azt hiszed (gondolod!) éppen most találtad fel az önműködő villamosjegyet (á la Vucli Tóbiás from Egy bolond száz bajt csinál)? Hát nem. Ezt már a kisfástanyai Julis néne is tudta anno, hogy "a mi értelmiségünk lenéz bennünket". De még hogy.... A magyarról, mint olyanról vagy nincs véleménye vagy mucsainak, valamiféle rednecknek gondolja. Persze, analízis rengeteg van. Hogy a magyar előítéletes, és nem tudja megszeretni a bevándorolni akaró, amúgy nem létező pirézeket. Stb. Drága Babarczy, az emberek többsége élni szeretne - nem here-jómódban, hanem úgy, hogy a gondok nagyjából elkerüljék - ami nagyon is megbocsátható nekik. Nem akarják, hogy leüssék, leszúrják őket holmi barnabőrű-lelkű alakok, és ki szeretnék tudni fizetni a havi rezsit. Na meg a gyereket iskoláztatni kellene, és nyaranta nem lenne rossz, legalább a Balatonra lemenni. Színtiszta kispolgárok, pfujj!
Ezek az emberek eszmétlenek. Csak akkor kezd kiütni rajtuk az eszme-kórság, amikor kezdik őket a munkahelyükről-lakásukból kibillenteni, és eme áldott tevékenység alatt még a szemükbe is röhögnek. Sőt, meg is magyarázzák, miért jó, ha maga, Kis János és Mihály elveszíti a job-ot meg a kéglit. Mert akkor bedübörög a gazdaság, ugyebár.
Hogy nem mindent a gazdaság határoz meg? Nohát ezt már a dógozó nép között, úgymond, régen ösmerik. Mert ugyebár, van olyan, hogy a szegények ki szokták egymást segíteni, álljon éppen present continuous-ban bármilyen gazdasági indikátor.
Hogy hedonisták és individualisták a magyarok? Hááááháááá!!! Tobzódnak a javakban és élvezetekben, mi? Azt sem tudják már, hogy mit kezdjenek magukkal. Tiszta Amerika ez a Magyarország, Babarczy Eszter.
Feladat: szemet kinyítni, s azután beszélni!

Nincsenek megjegyzések:

Gyuri bá

Soros György, mint filantróp és a nyílt társadalom támogatója - ezt próbálja elhitetni a baller oldal. Jobboldalon pedig a háttérhatalom fő...