2007. július 9., hétfő

Geronimo


Hát, hogy mik vannak! - kiáltana fel Micimackó, alias Kovács János. Mennydörgő Ló apacs törzsfőnök visszaköveteli a Yale egyetemtől Geronimo fejét. A szóbeszéd szerint ugyanis itt őrzik az egykori lázadó apacs főnök koponyáját, amit a Yale egy titkos baráti társasága tulajdonított el. Szegény Geronimo, foroghat a sírjában, ha egyáltalán van az is neki.
Az amerikai kormány kötelezve van, hogy kérésre az indiánoknak szolgáltassa vissza a múzeumokban és egyéb helyeken fellelhető indián csontvázakat és rituális eszközöket, tolldíszeket, skalpokat .













"Ez az én földem, az én otthonom, apáim földje, amelyre most szeretnék visszatérni. Ott akarom tölteni utolsó napjaimat, és azt szeretném, hogy az ottani hegyek között temessenek el. Ha ez lehetséges lenne, akkor békében halnék meg, azzal az érzéssel, hogy népem a szülőföldjén gyarapodhat, létszáma nem csökkenne úgy, mint most, és a nevünk sem halna ki."
Geronimo

Nincsenek megjegyzések:

Gyuri bá

Soros György, mint filantróp és a nyílt társadalom támogatója - ezt próbálja elhitetni a baller oldal. Jobboldalon pedig a háttérhatalom fő...