2008. február 17., vasárnap

Koszovó szabad!

Gyáva népnek nincs hazája - mondták mindig a régi öregek. Egy országot vagy egy birodalmat csak akkor lehet megszerezni és/vagy megtartani, ha cselekvően részt vesznek a védelmében. Nem nyilatkozatokat kell kiadni, nem siránkozni kell nemzetközi fórumokon, hanem cselekedni.
A koszovói albánok cselekedtek, és elnyerték a függetlenséget. Persze, mondhatják az "elemzők", mellettük állt az USA. Igen, mellettük, de ez kétes. Ami döntő, az az volt, hogy az albán atyafiak nem nyugodtak bele abba, hogy olyan területen, ahol többségebn élnek, a szerbek döntsenek a fejük felett.
Vérszemet kaptak máris a baszkok. Mert joguk van hozzá. És joguk van a székelyeknek is, hogy saját sorsukat intézzék. Sőt: joga van erre az egész erdélyi magyarságnak. Elég volt a nyomorító román hatalomból. Elég volt a hazudozásból, a tolvajlásból, gyilkosságokból. A dákoromán ostobaságból. Kényszeres nyelvtanulásból. Másodrangú állampolgárságból. Elég volt abból is, hogy egy kalap alá vegyenek a románokkal. Elég volt belőlük!

Nincsenek megjegyzések:

Gyuri bá

Soros György, mint filantróp és a nyílt társadalom támogatója - ezt próbálja elhitetni a baller oldal. Jobboldalon pedig a háttérhatalom fő...