2008. február 4., hétfő

Nyugati magyar

Kibédi Varga Áron Nyugatra, Hollandiába szakadt székely (az utóbbi szintagmát nem kell félreérteni, vagy külön értelmezni a mondat első részétől, nem ágrólszakadt ő). Érzem írásaiból, hogy világpolgár... Teljesen "nyugati szemmel" szemléli az otthoni (magyarországi és erdélyi) történéseket. Látja, hogy a szép régi világ letűnt vagy teljesen letűnőben (inkább eltűnőben? - fura egy nyelv ez). Nincsenek előítéletei vagy skrupulusai. Hozzászokott már Hollandiában és a széles nagyvilágban az emberi baromság sokféle formájához.
Próbálja egyenlően kezelni az otthoni jobb- és baloldaliakat, de szíve észrevehetően a baloldalibb írótársadalomhoz húz. Ez talán nem is csoda, hiszen Nyugaton mindenütt a baloldali értelmiségnek döntő a szava. A jobboldaliak vagy azért "halkabbak" mert nem jutnak elég nagy nyilvánossághoz, vagy pedig annyira ellenkező a véleményük a "fősodorbeliékével", hogy nem illeszthető bele a kialakított közbeszédbe.

Nincsenek megjegyzések:

Gyuri bá

Soros György, mint filantróp és a nyílt társadalom támogatója - ezt próbálja elhitetni a baller oldal. Jobboldalon pedig a háttérhatalom fő...