2007. december 23., vasárnap

Lassan véget ér...

Még csak 8 nap van hátra 2007-ből. Hideg napok elé nézhetünk, nagyon lehűlt az idő. És ha Csíkba beveszi magát a hideg, még a tavasz is csak irtózva jön errefelé. A kályhát megjavították, kitűnően lehet fűtőzni. Most tudok igazán örülni a tűz dorombolásának.
Bérmakeresztanyámat temettük a tegnap. Rengetegen voltak a temetésén. Nagyszerű asszony volt, segített mindenkin valamivel, valahogy, ha egyébbel nem, jószóval. De mindig akadt egyéb is. A taplocai temető új ravatalozójából temették. A lábam megfázott a cementen való álldogálástól. A temetés után meg olyan dermesztő fagy kerekedett, hogy azt hittem, rámfagy még a ruha is. Szerencsére haza is taxival tudtam jönni.
Ma korcsolyázni voltam Pintyemmel. Jól esett, kell a testmozgás. Vidáman kerültünk körbe-karikába, sebesen siklottunk a többiek között.
Zúzmara díszíti a fákat, érdekes alakzatok épültek ki a faágakon. Hazafelé megszemléltük ezeket a bonyolult képződményeket.
Nem petárdáznak az idén, legalábbis nem hallottam egy durranást sem. Unalmasak voltak már ezek a csattogtatások az elmúlt években.
2008-ba tartunk. Elmúlik egy esztendő, amely bővelkedett mindenben - amiben más évek is. Reménykedem, ha sokszor nem is vallom be. Hátha a jövő év jobb lesz. Bárcsak úgy lenne...

Nincsenek megjegyzések:

Gyuri bá

Soros György, mint filantróp és a nyílt társadalom támogatója - ezt próbálja elhitetni a baller oldal. Jobboldalon pedig a háttérhatalom fő...